Oljefynd för Africa Oil

Oljebolaget Africa Oil presenterar en uppdatering av bolagets verksamhet i Kenya och Etiopien.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid Etom-1 brunnen vid Lokichar Basin vid Block 13T i Kenya har ett djup om 2.000 meter nåtts och där har olja påträffats i Auwerwer och övre Lokhone formationerna. Enligt borrdata avses intervall om mellan 5 till 20 meter. Africa Oils andel uppgår till 50 procent där Tullow Oil kontrollerar de återstående 50 procenten samt även agerar som operatör.

Borrningarna vid Ngamia-3 och Amosing 2/2A vid Lokichar Basin vid Block 10 BB i Kenya har också slutförts.

Två oljeriggar planeras att flyttas vid Etom och Amosing till Kodos och Ekosowan med förväntad borrstart i September.

Africa Oil kommer att hålla en telefonkonferens i dag klockan 16.30.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.