Omvänd vinstvarning från Mercedes-Benz

Tyska fordonskoncernen Mercedes-Benz Group släppte under torsdagskvällen preliminära siffror för första kvartalet som överträffar marknadens förväntningar.
Omvänd vinstvarning från Mercedes-Benz - mercedes

Rörelseresultatet för koncernen uppgick till 5,5 miljarder euro. Förväntningarna låg på 4,9 miljarder enligt konsensus som bolaget hänvisar till.

Bolaget skriver inget om omsättning men den justerade avkastningen på försäljningen i bilverksamheten blev 14,8 procent, mot väntade 13,4 procent. Siffran gynnades av en sund prissättning, högre försäljning och en bra produktmix – trots negativa effekter från högre materialkostnader och ökade forsknings- och utvecklingskostnader.

Framför allt fritt kassaflöde för Industrial överträffade förväntningarna och landade på 2,2 miljarder euro. Konsensus ligger på 1,2 miljarder euro.

Den fullständiga rapporten släpps den 28 april.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG