Par i köpråd från Börsveckan

Börsveckan höjer Biogaia till köp och råder också till köp av Ferronordic. Däremot väljer Börsveckan att avvakta med gymkedjorna Actic och Sats samt med Gunnebo och Amasten.

Det framgår av veckans utgåva.

Ferronordic är en välrenommerad återförsäljare till Volvo i Ryssland som nu går in i Tyskland. Det känns helt rätt och aktien är billig, enligt Börsveckan som sätter köpråd.

Probiotikabolaget Biogaia har god historik och har kommit ned efter vinstvarningen härom veckan. Det ger köpläge, anser Börsveckan som höjer rådet till köp.

Efter år av klen operativ utveckling kanske det är läge för en vändning för Gunnebo. Ny vd kliver in och ytterligare besparingar ska lyfta lönsamheten. Det har man hört förr, skriver Börsveckan som inte vågar chansa denna gång heller och upprepar avvakta.

Amastens aktie har nästan dubblats i år efter flera affärer och dessutom har SBB klivit in som ny storägare vilket kan leda till budplikt längre fram. Börsveckan tycker inte att aktien är ett fynd på nuvarande nivåer och avvaktar.

Svenska gymkedjan Actic har havererat på grund av svag tillväxt och lönsamhetsproblem. Den höga skuldsättningen gör att det är bråttom att vända på skutan. Börsveckan, som anser att värderingen är rimlig, står kvar vid sidlinjen och upprepar rådet att avvakta.

Norska gymkedjan Sats kommer till Oslobörsen för att sanera balansräkningen. Börsveckan tycker att man kan avvakta ett tag och försöka fiska upp aktien om den kommer ner mot lägre delen av det indikativa intervallet (23:50-29 norska kronor).

Vidare tittar Börsveckan på Akelius som nyligen en D-aktie som ger hög direktavkastning till låg risk, i alla fall i goda tider. Men man har inga säkerheter alls som ägare av D-aktien och kompensationen i högre utdelning är inget att luta sig mot, skriver Börsveckan som inte tycker att D-aktien är något att ha.

“För den som ändå vill botanisera i D-aktieträsteet så är dock Akelius, precis som i preffsvängen, ett av de bästa valen”, skriver Börsveckan.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här