Pareto: Denna aktie kan gå starkare idag

Fastighetsbolaget Diös förvaltningsresultat i fjärde kvartalet var 1 procent bättre än Paretos förväntningar.

De jämförbara hyresintäkterna steg med 2,3 procent i fjärde kvartalet. Substansvärdet mätt som EPRA NAV steg med 8 procent i årstakt till 73,40 kronor per aktie, vilket är något högre än Paretos förväntningar på 73,10 kronor. Det framgår av en snabbkommentar efter bokslutskommunikén.

Diös höjer sitt mål för förvaltningsresultatet om ska öka med 10 procent per år, jämfört med tidigare 5 procent per år. Utdelningen höjs med 10 procent till 3,30 kronor per aktie, vilket var en viss besvikelse för Pareto som hade räknat med 3,50 kronor.

Pareto anser dock att investerarna bör fokusera på de positiva utsikterna för 2020. Analysfirman bedömer att aktien kan handlas starkare idag relativt fastighetssektorn. Pareto har rekommendationen behåll med riktkursen 89 kronor på tolv månaders sikt för Diös.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.