Pareto: Kursraset i forskningsbolaget är överdrivet

Pareto Securities bedömer att kursraset för forskningsbolaget Pledpharmas aktie är en överreaktion.

Beaktat att den oberoende säkerhetskommittén DSMB tillät Pledpharma att fortsätta med båda fas 3-studierna känner Pareto förvissning om att det inte finns någon behandlingsrelaterad säkerhetsrisk som kan riskera studierna, enligt en analyskommentar på torsdagen.

Enligt Pareto kommer detta ta ett par veckor att lösa frågan med FDA och kan komma att resultera i en försening av USA-godkännandet för Pledox.

Pledpharma kan fortsätta med båda Polar-studierna i Europa och Asien då läkemedelsmyndigheten FDA:s beslut är hänförligt till USA.

Pledpharma rasade på torsdagen med 34 procent efter beskedet att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA stoppar Pledpharmas Polar-M studie i fas 3 med ett så kallat “clincal hold”. Beskedet innebär att det kommer att ske ett uppehåll i patientrekryteringen till Polar-M studien.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här