Pareto: Utnyttja kursdippen i blodanalysföretaget till köp

Tillväxten i Boule håller på att ta fart, skriver Pareto, som ger aktien en köprekommendation.

Boule Diagnostics senaste rapport visar att tillväxten håller på att ta fart. Den sura reaktionen på rapporten, där bruttomarginalen kom in svagt, måste ändå ses som överdriven och investeraren borde ta tillfället i akt för att plocka upp aktien, skriver Pareto Securities i en analys.

Aktien föll sex procent på rapporten. Men Pareto väljer att betona tillväxten inom företaget. Nettoomsättningen i senaste kvartalet var sex procent över analyshusets förväntningar.

Framöver kommer tillväxten fortsätta att öka men det blir på bekostnad av marginalerna. Både bruttomarginalen och ebit-marginalen väntas förbättras långsammare än tidigare väntat, skriver Pareto.

Oavsett var marknadsreaktionen överdriven och därför borde aktien plockas upp på dippen, anser Pareto som upprepar köp med riktkursen 90 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.