Paretos favorit i verkstadssektorn

Norska mäklarfirman ser en begränsad uppsida i cykliska aktier i det korta perspektivet givet den starka relativa utvecklingen för aktierna. Samtidigt fortsätter man att föredra värdeaktier inom segmentet. Det skriver Pareto i en sektorgenomgång.

Volvo är fortsatt favoriten i verkstadssektorn. Sandvik har dragits ned från köp till behåll. Sencykliska verkstadsbolag gillas också och Pareto pekar här ut ABB och Alfa Laval.

Electrolux är intressanta efter vinstvarningen och Veoneer väntas gynnas långsiktigt, skriver mäklarfirman vidare. Husqvarna, som nyligen togs upp för bevakning, har också en köprekommendation.

Atlas Copco, Autoliv, Epiroc och Nibe rekommenderas att säljas och det beror på en hög värdering.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här