Pfizer och Biontech rapporterar positiva vaccinresultat för ungdomar

Läkemedelsbolagen Pfizer och Biontech rapporterar positiva topline-resultat för sitt covid-19-vaccin från en fas 3-studie inriktad mot åldersgruppen 12 till 15 år. Det framgår av ett pressmeddelande. Vaccinet är för närvarande godkänt för 16 år och uppåt.
Pfizers coronavaccin.
Foto: AP Photo/Ted S. Warren/TT
Vaccinet demonstrerade en effektivitet på 100% ihop med robusta antikroppssvar för dessa ungdomar. Effektresultaten uppges vara bättre än tidigare rapporterade resultat för åldersgruppen 16 till 25 år. Vidare var läkemedlet väl tolererat.

Bolagen tänker skicka in dessa data till FDA respektive EMA så snart som möjligt för att utöka nödgodkännandena. Målsättningen är att börja vaccinera denna åldersgrupp innan nästa skolår inleds.

Det framgår även att den första doseringen har skett i den sömlösa fas 1/2/3-studien inriktad mot åldersgruppen 6 månader till 11 år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.