Premium Svensk Lax blir först med landbaserad laxodling i Sverige

Bolaget Premium Svensk Lax har nu fått det första miljötillståndet i Sverige för att inleda industriell landbaserad laxodling och siktar på att revolutionera industrin. Det rapporterar Di.
Premium Svensk Lax blir först med landbaserad laxodling i Sverige - lax-chile-900
Foto: Luis Hidalgo /TT
Med sig har de Per Lindberg, tidigare vd för Billerud Korsnäs och Epiroc, som styrelseordförande och han tror att det finns stor potential. Det finns mycket miljöproblem med havsbaserad laxodling och landbaserade odlingar ligger rätt i tiden, menar han.

Beslutet innebär att de ska inleda ett bygge av en anläggning i Säffle som ska producera 10 000 ton fisk om året med full produktion år 2024. Anläggningen kommer bli på 60 000 kvadratmeter.

Bolaget har även inlett ett arbete med kapitalanskaffning för investeringen som beräknas gå på cirka 2 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.