Prickfritt inför noteringen av Karnell

Affärsvärldens IPO-guide har granskat serieförvärvaren Karnell inför noteringen på Nasdaq Stockholm och inte hittat några flaggor.
Prickfritt inför noteringen av Karnell - Karnell1
Karnell är en serieförvärvare bestående av 12 bolag. Dotterbolaget Drivex säljer plogar för snöskottning. Foto: Karnell

Den 22 mars noteras Karnell på Nasdaq Stockholm. Koncernen startades 2016 och förvärvar små och medelstora industri- och produktbolag. För tillfället består Karnell av tolv operativa bolag i två affärsområden. Bolaget har över 535 anställda och huvudkontor i Stockholm.

Karnell grundades av Hans Karlander och Patrik Rignell (därav koncernens namn Karnell) som båda arbetat på riskkapitalbolaget Procuritas. Rignell är arbetande ordförande medan Karlander enbart sitter i styrelsen.

FLAGGOR ENLIGT AFFÄRSVÄRLDENS IPO-GUIDE

En av IPO-guidens främsta nyttor är att belysa små och stora ”flaggor” avseende erbjudandet och själva noteringen. Flaggorna gäller även börsfäighet men handlar INTE om bolagets verksamhet per se eller värderingen på aktien. De allra flesta noteringar får någon eller några flaggor.

Ingen flagga

Inför noteringen har Affärsvärlden granskat bolaget och inte hittat några flaggor.

Dock noteras under rubriken komplext erbjudande att Karnell inte har en fast teckningskurs utan ett intervall (26-30 kr). Den svenska IPO-marknaden har legat i träda ett bra tag. Därför hade det varit önskvärt med ett mindre intervall eller helst inget alls. IPO-guiden hissar dock ingen flagga utan nöjer sig med en kommentar.

Bolag Kursutveckling
Rusta +48%
Norconsult +41%
Sibek +34%
Ranlos -72%

Det senaste året har det noterats fyra bolag. Bäst har det gått för Rusta som stigit nästan 50% från IPO.

Ungefär hälften av erbjudandet är på förhand säkrat av teckningsåtagare. Teckningsperioden för Karnells notering löper till 20 mars. Första handelsdag är som sagt fredagen den 22 mars.

Klicka här för att komma till Karnells bolagsida på IPO-guiden. 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets