Probi tecknar strategiskt partnerskap med Sinopharm i Kina – aktien stiger

Probiotikabolaget Probi har tecknat ett strategiskt partnerskap med kinesiska läkemedelsbolaget Sinopharm, som även producerar coronavaccinet sinovac, för att expandera erbjudandet av probiotikaprodukter för den kinesiska marknadnen. Det framgår av ett pressmeddelande.
Probi
Probi säljer probiotika till livsmedels- och läkemedelsbolag världen över. Probiotika är hälsosamma bakterier som sägs ha en gynnsam effekt på hälsan.
Aktien stiger 9,3% till en följd av nyheten, och som mest var den upp 11,8%.

”Produkterna har kliniskt dokumenterat positiva effekter och kommer att introduceras under ett nytt varumärke för att utvidga Sinopharms nuvarande kosttillskottsportfölj. Probiotika är ett segment med hög tillväxt i Kina med en tillväxttakt på 10,3% i årligt genomsnitt de närmaste 5 åren”, kommenterar Sinopharms läkemedelschef Zhang Jian Ge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco