Rasmus Engberg slutar som aktieanalyschef på Handelsbanken

Rasmus Engberg slutar som Handelsbankens chef för aktieanalys, en tjänst han har haft på banken sedan i februari i år. Han går nu över till SHB:s aktiemäklarverksamhet.

Det uppger han i ett mail, rapporterar Bloomberg News.

Det innebär ännu en personalförändring på SHB:s aktieanalysverksamhet, som haft en turbulent period. Efter att Handelsbanken Capital Markets under hösten 2018 kritiserats för sin arbetsmiljö i en granskning som Dagens Industri gjorde, lämnade två toppchefer sina jobb.

Det var efter det, i februari i år, som trotjänaren Rasmus Engberg utsågs till ny chef för aktieanalys. Han har arbetat på SHB Capital Markets sedan 2002.

I kölvattnet av att flera erfarna aktieexperter lämnat banken under senare tid och att SHB:s nya vd Carina Åkerström sagt att banken ska fokusera på kärnverksamheten har det under hösten cirkulerat uppgifter om att banken ska lägga ned sin aktieanalys för institutionella investerare, skrev DI i november.

Carina Åkerström tillbakavisade då att SHB ska sluta satsa på institutionell aktieanalys och uppgav då för Dagens Industri att det ska fortsätta vara en del av kärnverksamheten.

Rasmus Engberg kommer i sin nya roll på SHB fokusera på aktiehandel med small och mid cap-bolag.

Handelsbanken Capital Markets har avslutat sin täckning av Betsson, Kambi, Leo Vegas, Kindred, Netent och Sanoma, skriver Bloomberg News.

Bolagen omfattades tidigare av det banken kallar “light coverage”.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här