Ray Dalio ser mindre risk för amerikansk recession

Hedgefondmiljardären Ray Dalio ser nu en mindre risk för amerikansk recession.

Dalio skriver i ett blogginlägg på Linkedin att recessionsrisken nu är på cirka 35 procent efter att amerikanska centralbanken intagit en mjukare ton.

Federal Reserve sade i slutet av januari att man skulle bli mer tålmodiga med räntehöjningar. Det tilltalade investerare som fruktade att Fed agerade utifrån automatiska räntehöjningar.

Även Dalio var orolig och sade att han såg en betydande recessionsrisk i USA innan 2020. Kommentaren kom den 22 januari i en intervju med CNBC och innan Fed gick ut med det lugnande beskedet.

Skulle recessionen dyka upp kan Fed hantera den så länge det inte handlar om en betydande ekonomisk nedgång, bedömer Dalio.

”Fed har nu 250 punkter att kunna sänka plus möjligheten att återinföra kvantitativa lättnader, vilket vi uppskattar är lika med en (ränte)sänkning på 4 till 5 procent som typiskt behövs för att lämna recessionen”.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här