Rejlers ökar vinsten mer än väntat

Teknikkonsulten Rejlers redovisar en högre nettovinst än väntat.
Rejlers VD Viktor Svensson.
Rejlers VD Viktor Svensson. Foto: Rejlers

Omsättningen steg 8,2 % till 755,9 miljoner kronor (698,5). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 694. Organisk omsättningstillväxt exklusive valutakursförändringar ökade till 13,5 % (-2,3).

Ebita-resultatet uppgick till 53 miljoner kronor (15,3), med en ebita-marginal på 7,0 % (2,2). Ebita för 2020 är påverkat av en omstruktureringskostnad om 18,4 miljoner.

Rörelseresultatet blev 46,6 miljoner kronor (9,2). Rörelsemarginalen var 6,2 % (1,3).

Resultatet efter skatt blev 31,4 miljoner kronor (9,8), analytikerkonsensus 27.

Resultat per aktie hamnade på 1,59 kronor (0,5).

Rejlers vd Viktor Svensson uppger i en kommentar att resultatet är det bästa någonsin för bolaget för ett enskilt kvartal.

”I samtliga länder uppvisar vi resultatförbättringar både jämfört med årets första kvartal och andra kvartalet i fjol. De fina siffrorna kommer efter en pandemirelaterad trendvändning som märktes av redan i mars. Även vår förbättrade operationella effektivitet ligger bakom rekordresultatet”, säger Svensson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco