Rekyl på Asienbörserna

Börserna i regionen såg på tisdagen till en början ut att fortsätta ned efter måndagens ras på världen börser, men riskviljan återvände och i den sena handeln var samtliga börser på plus.

Återhämtningen syntes även på övriga finansmarknader där yenen försvagades mot dollarn, oljeterminerna klättrade uppåt och de amerikanska börsterminerna steg.

Även om tisdagen pekar mot en rekyl upp, så bedöms risk och osäkerheten som fortsatt hög, och utvecklingen av coronavirusets spridning och, naturligtvis, utvecklingen i priskriget inom Opec+.

“Jag tror att det finns mer nedsida för aktiemarknaden men problemet är att dessa saker kan komma tillbaka så snabbt och du vet inte när”, sade en analytiker till CNBC.

Tokyobörsens stod för en stor vändning när Nikkei225 vände från en nedgång på omkring 3 procent till en uppgång på 0,9 procent. Flera basmetaller rekylerade också upp under natten och morgonen och Toho Zinc, som bland annat handlar i industrimetaller och byggmaterial, steg 6,2 procent.

På Hongkongbörsen bidrog Tencent och Alibaba till indexlyftet när de båda jättarna steg 2,7 respektive 3,4 procent. Även Sunny Optical och investmentbolaget Galaxy Entertainment, som primärt investerar i kasino och servicetjänster till hotellbranschen, steg rejält och var upp omkring 5 procent.

Marknaderna väntar nu på att regeringarna inom G7-länderna ska avisera stimulansåtgärder för att mota de ekonomiska konsekvenserna av cocronavirusets framfart.

På måndagen flaggade USA:s president Donald Trump för att möten ska hållas med Senaten och underhusets republikaner för att diskutera möjligheten för en tillfällig skattelättnad för att stimulera ekonomin. Japans finansminister har sagt att landets regering är beredd att lansera ett andra stimulanspaket.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här