Saltx marknadssiffror

GRAF Så här stor totalmarknad tror sig Saltx, som Analys+ satt säljstämpel på, vara med och slåss om.

Korrigering: I inledning av ursprunglig version skrevs att Saltx bedömda totalmarknadspotential var helt ny information för aktiemarknaden. Det är felaktigt då Saltx målat upp totalmarknadspotential av liknande magnitud, i svenska kronor, i nyemissionsprospekt våren 2017.

Samtidigt som Saltx fick ett Analys+ exklusivt säljråd på onsdagen så presentaterade vd:n Karl Bohman en uppskattning av miljöteknikbolagets bedömda totalmarknadspotential.

Bilden ovan visar sista rapportsliden i videoinspelningen av Bohmans senaste investerardragning, som hölls på 2018-upplagan av finansfirman Stockholm Corporate Finance Kapitalmarknadsdag – Förnyelsebar energi.

Enligt Saltx finns det en totalmarknad på 16 miljarder euro årligen för bolagets första fyra tänkta kommersiella applikationer.

Moderatorn frågade om Suncoolaffären i Kina, den applikation som Saltx uppger är i kommersiell fas, ska ta hela de 1,5 miljarder euro i totalmarknad som visas upp på bilden.

Vd Karl Bohman svarar att Suncool-satsningens Kina-fabrik (läs om upplägget i Analys+ säljråd) har en produktionskapacitet på motsvarande cirka 10 procent av denna totalmarknad.

Därtill vill Saltx addera ytterligare applikationer i närtid. I fallet att det blir en femte applikation, eller fler projekt, kommer Saltx “självklart att behöva anställa fler personer och addera mer kapital”, säger Bohman, med tillägget att “det är ingenting som vi planerar för nu”.

Huvudbeskedet från Saltx att bolaget inte behöver någon mer nyemisison förrän affären är kassaflödespositiv står alltså fast. I Analys+ säljråd ifrågasätts de utsikterna.

 

PS: Vid eventet presenterade  även Eolus Vind, ett vindkraftsbolag som Affärsvärldens börsredaktion däremot köprekommenderat och som ingår i Analys+ inspirationsportföljer Avkastningsportföljen samt Nordiska Värdeportföljen. Eolus har en beprövad affärsmodell  och Analys+ ser här stor potential till kontrollerad risk.

 

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.seOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här