Sandvik förvärvar polska Fanar

Verkstadsbolaget Sandvik har tecknat avtal om att förvärva det polska bolaget Fabryka Narzędzi Fanar, en tillverkare av runda verktyg. Verksamheten kommer att rapporteras i Seco, en division inom affärsområdet Sandvik Manufacturing and Machining Solutions. Det framgår av ett pressmeddelande.
Sandvik, verkstadssektorn

Förvärvet förbättrar Secos produkterbjudande inom tappar och applikationer inom gängning, och stärker närvaron i Polen och den växande marknaden för runda verktyg.

Fanar, som bildades 1966, har huvudkontor utanför Warzawa och 230 anställda. Förvärvet hade 2020 intäkter om 175 miljoner kronor. Påverkan på Sandviks vinst per aktie kommer att vara begränsad. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Transaktionen förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2021 och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.