Sänkta riktkurser för H&M efter rapportmissen

Modejätten H&M:s stora resultatmiss i första kvartalet har resulterat i en rad sänkta riktkurser från analyshusen. Bland dessa finns Kepler Cheuvreux som dragit ned riktkursen med 20 kronor till 175 kronor per aktie (195). Köp upprepas.
H&M Kina
Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein, File/TT
Kepler skriver att man tvingas uppdatera sina estimat efter rapporten och att allt fokus för det andra kvartalet ligger på Ryssland och hur bibehållna rörelsekostnader slår mot vinsten, samtidigt som bolaget inte genererar någon försäljning där.

Ryssland stod för 4% av H&M:s totala försäljning i fjärde kvartalet 2021. Men under våren har H&M stängt alla butiker och e-handel i landet på grund av den ryska invasionen av Ukraina.

Utöver Kepler har Nordea kommenterat rapporten. Banken uppger sig se få positiva triggers i närtid men bedömer att aktien kan få visst stöd om storägaren Stefan Persson slår till med nya insynsköp. Nordea sänker sin riktkurs från 210 till 180 kronor. Även Nordea upprepar köp.

Andra banker som sänkt H&M:s riktkurs är Telsey Advisory, Carnegie, Goldman Sachs, Barclays, JP Morgan, RBC och Jefferies. Bara Societe Generale har valt att göra motsatsen genom att höja riktkursen till 105 kronor (95), med upprepat säljråd. Värt att notera är att Societe Generale har den lägst satta riktkursen på H&M av alla ovannämnda analyshus som följer bolaget.

H&M-aktien, som backade dubbla procenttal under torsdagen på rapporten, rekylerar upp 1,2% på fredagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG