SAS säkrar finansiering för förskottsbetalning av flygplan

SAS har säkrat finansiering genom en så kallad Pre-delivery Payment Financing Facility för att täcka en andel av de förskottsbetalningar som SAS betalar under sin order med flygtillverkaren Airbus.

 Det framgår av ett pressmeddelande.

Faciliteten täcker vissa betalningar för två Airbus A330-300 Enhanced och sex Airbus A320neo och är strukturerad som en revolverande kredit-facilitet, under vilken SAS kan låna upp till 74 miljoner dollar totalt, med ett maximalt utestående om 54 miljoner dollar. Lånen under PDP-faciliteten återbetalas vid flygplanens

leverans till SAS.

Flygplanen ska levereras under den senare delen av 2015 fram till och med tidigt 2017. DVB Bank SE har levererat finansieringen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco