SBB köper 15% av Arlandastad

Fastighetsbolaget SBB köper 15 procent av Arlandastad för cirka 564 miljoner kronor och betalar till hälften genom en emission av B-aktier med teckningskursen 45 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande
SBB köper 15% av Arlandastad - SBB
Ilija ”Prefdräparen” Batljan. VD på Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) som just nu håller på att köpa fastighetsbolaget Hemfosa. Om budet går igenom kommer Hemfosas preferensaktie att avnoteras. Det blir då den tredje preferensaktien att nedgöras av SBB efter Högkullen Pref och Karlbergsvägen 77 Pref.

Säljare av aktieposten är Gelba Management och i och med affären blir SBB näst största ägare i Arlandastad som sitter på fastigheter värda cirka 6 miljarder kronor. De båda parterna har även tecknat en överenskommelse som ger SBB möjlighet att till marknadsvärde, baserat på två oberoende värderingar, förvärva de samhällsfastigheter och hyresbostäder som kommer att avyttras av Arlandastad framöver. Dessutom startas ett joint venture för att utveckla större fastighetsprojekt i strategiska områden.

“Arlandastad Group och Per Taube som huvudägare har visat att de är en strategisk partner avseende utvecklingen kring Stockholm Arlanda och därmed större infrastrukturprojekt. SBB som Europas ledande ägare av social infrastruktur räknar med att bidra med ny infrastruktur samt fastighetsutvecklingskunnande för att ytterligare stärka såväl Stockholmsregionen samt andra strategiska platser”, säger Ilija Batljan, vd för SBB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets