Scandic Hotels tillförs 1,6 miljarder kronor genom konvertibler

Hotelloperatören Scandic Hotels stärker sin kassa med 1,6 miljarder kronor genom en konvertibelemission, enligt ett pressmeddelande.
Scandic Hotels
Scandic Continental vid Klarabergsviadukten. Foto: Alexandra Bengtsson / SvD / TT
Konvertiblerna löper till och med oktober 2024. Bland tecknarna märks företagets tre största ägare – AMF Pensionsförsäkring, Stena Sessan och Formica Capital. Även internationella investerare tecknade. Scandic Hotels kommer nu att kalla till en extra stämma för att klubba igenom emissionen. Stämman hålls den omkring den 21 april.

”Det är mycket glädjande att vi sett ett så stort intresse för att investera i Scandic. Med den lyckade placeringen av konvertibler som genomförts idag stärker vi vår likviditet vilket säkerställer att vi kan ta oss igenom en period av låg beläggning innan marknaden kommer igång till sommaren. Vi är övertygade om att hotellmarknaden gradvis kommer att normaliseras och vi ser fram emot att möta återhämtningen med ett attraktivt kunderbjudande i kombination med hög effektivitet och låga kostnader”, uppger vd Jens Mathiesen i en kommentar.

Konvertiblerna kommer inte ha någon räntekupong men kommer att ge en avkastning fram till förfallodagen om 3,25%. Utspädningen blir om det sker en full konvertering cirka 17,8%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets