Skanska får byggkontrakt i Norge värt 530 miljoner

Byggbolaget Skanska investerar tillsammans med sin joint venture-partner OBOS totalt 1,1 miljarder norska kronor i ett nytt bostadskvarter i Fornebu i Norge.
Skanska får byggkontrakt i Norge värt 530 miljoner - skanska norge
Foto: Skanska

Skanskas andel av investeringen är 555 miljoner norska kronor, vilket motsvarar 550 miljoner svenska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Byggkontraktet som Skanska utför är värt 533 miljoner norska kronor (530 miljoner svenska kronor) och inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2024.

Det nya kvarteret ska bestå av 121 lägenheter och är den senaste delen av bostadsutvecklingsprojektet Nansenløkka. Byggnationen väntas påbörjas under det andra kvartalet i år och projektet ska vara färdigställt under det andra kvartalet 2026.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets