Skistars finanschef: Världsmästerskapen i Åre ”en jättechans”

Skistars finanschef Anders Örnulf är positiv inför vintersäsongen, men säger att ”man alltid ska vara ödmjuk i framgång”.

Marknaden reagerade positivt på Skistars bokslutskommuniké, och aktiekursen steg med 12 procent i börsöppningen. Sommarkvartalets omsättning dubblades och resultatet förbättrades något.

Omsättningen från liftkortsförsäljningen under sommaren ökade med tio miljoner kronor, och anledningen till det är en fin sommar, säger Skistars finanschef Anders Örnulf. Dock utgör sommarens liftkortsomsättning endast 0,74 procent av helårets.

– Jag ska inte använda ordet försumbart, för vi ser det som en del av vårt erbjudande, säger han om sommarkvartalets Skipass-försäljning.

Den ökade omsättningen beror istället på tur när det gäller bostadsförsäljning, säger finanschefen.

– Vi hade ovanligt bra försäljning på Vacation Club, våra andelsboenden, eftersom en ovanligt stor mängd andelslägenheter kom ut på marknaden.

Anledningen till det är ”slumpen”, säger Anders Örnulf, för det är godkännandet av bygglov och detaljplaner som styr när projekten blir klara. Han säger också att Skistar inte märker av något minskat intresse för bolagets fastighetsprojekt, trots att bostadsmarknaden i övrigt svajar.

Inför den stundande vintersäsongen är finanschefen positiv, men säger att ”man alltid ska vara ödmjuk i framgång”. Han ser de alpina världsmästerskapen i Åre 2019 som ”en jättechans”.

Titelsponsorskapet innebär att Skistars varumärke kommer att exponeras för 700 miljoner människor.

– Det ligger i linje med bolagets huvudstrategi att öka vår internationella marknad, och få fler utländska gäster i våra backar, säger Anders Örnulf.

När finanschefen blickar tillbaka på det gånga räkenskapsåret säger han att ”alla destinationer fått visa sig från sin bästa sida”. Inför vintersäsongen har Skistar, med en femprocentig ökning i antal bokningar jämfört med föregående år, en ”ovanligt hög tillförsikt”.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här