Spacett förvärvar elektronikdistributören Tura Scandinavia

Spac-bolaget Spacett har ingått avtal om att förvärva Tura Scandinavia, en distributör av konsumentelektronik, för cirka 240 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Spacett förvärvar elektronikdistributören Tura Scandinavia - Marcus Bonsib
Spacetts VD Marcus Bonsib
Affären finansieras genom nyemitterade aktier i Spacett och kontanter på 26 miljoner kronor. Säljare av Tura är Voxson Carl L Eriksson.

”Tura är ett familjelett bolag av högsta kvalitet med starka marginaler och fina tillväxtmöjligheter. Navet i Turas verksamhet är det högteknologiska lagret i Nässjö där det finns tillgänglig kapacitet för vidare tillväxt med egna eller externa varumärken”, kommenterar Spacetts vd Marcus Bonsib.

Tura kom under förra året att omsätta för drygt 876 miljoner kronor med en ebitda på 78 miljoner kronor. Under de första fyra månaderna av 2022 har tillväxten varit 4% med en ebitda på 20 miljoner (19 miljoner samma period i fjol).

Transaktionen förväntas vara slutförd under tredje kvartalet 2022.

Spacett har som väntat placerats på observationslistan hos Spotlight Stock Market. Spacett kommer också att genomföra en ny noteringsprövning.

Både noteringsprövningen och observationslistan är väntad då det återspeglar det Spac-regelverk som Spotlight fastslagit.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco