SSAB lanserar utsläppsfritt stålpulver – uppges vara det första i sitt slag

Stålbolaget SSAB lanserar utsläppsfritt stålpulver för kommersiella leveranser som uppges vara det första i sitt slag och är tillverkat av återvunnet stål. Det framgår av ett pressmeddelande.
SSAB lanserar utsläppsfritt stålpulver – uppges vara det första i sitt slag - Industri stål fabrik Stålverket Stränggjutning
Foto: SSAB

”Nu bryter vi ny mark inom 3D-printat stål. SSAB har redan visat att det är möjligt att producera stål utan fossila koldioxidutsläpp. Nu kombinerar vi utsläppsfritt stål med pulverteknologi och banar väg för tillverkning av hållbara 3D-printade föremål där endast uppfinningsförmågan sätter gränser”, säger Johnny Sjöström, divisionschef för SSAB Special Steels.

SSAB uppger att det nya pulvret ger kunder möjlighet att 3D-printa i stål utan fossila koldioxidutsläpp. Stålproduktionen är en stor källa till koldioxidutsläpp vid 3D-printing av stålprodukter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets