SSAB-stål hamnar i Ryssland genom mellanhänder

SSAB har tidigare lovat att man avslutat leverser till Ryssland. I en undersökning där DN-journalister utgett sig för att vara ryska affärsmän erbjöds man snabbt tusentals kilo stål av en mellanhand i Uzbekistan.
SSAB

Enligt stålbolaget har kunderna i Uzbekistan och Kazakstan gett intyg om att ingen försäljning görs till Ryssland. Detta ska SSAB även ha upprättat avtal med bolagen om.

– Om det är produkter som via bakvägen kommer in till Ryssland, så är det åt helvete. Så ska det inte vara, säger bolagets chefsjurist Lars Sjöbring i en intervju med tidningen.

Efter intervjun meddelar SSAB att man helt stoppat affärsrelationerna med samtliga kunder som DN ställt frågor om i Uzbekistan, Kazakstan och Kirgizistan.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets