Stockholmsbörsen vände åter nedåt

Stockholmsbörsen tappar fart för andra dagen i rad. Morgonens uppgång är utraderad och OMXS-index ligger vid 13.30-tiden på minus 0,6 procent. Swedbank går mot strömmen och stiger drygt fyra procent.

Efter måndagens kursras har handeln varit fortsatt volatil med tydliga kurssvängningar. Dagens handel har blivit ännu ett bevis för detta.

Morgonens uppgång på 1,5 procent har suddats ut och merparten av storbolagen ligger nu åter igen på minus. Ett av få undantag är Swedbank som leder uppgången med att rusa 4,3 procent. Detta efter att banken meddelat att man skickat över en rapport till amerikanska myndigheten Ofac om misstänkta troliga sanktionsbrott relaterade till penningtvätt. Enligt den advokatfirma som banken anlitat har man hittat misstänkta troliga sanktionsbrott motsvarande cirka 45 miljoner kronor.

Bland övriga bolag som stiger, märks hygienbolaget Essity som lyfter 1,3 procent och bilsäkerhetsjätten Autoliv, plus 2,3 procent. Medicinteknikbolaget Getinge backar nästan tre procent. Utanför storbolagslistan tappar Clas Ohlson drygt fem procent efter morgonens delårsrapport.

Ute i Europa är utvecklingen blandad. Londonbörsens FTSE100-index steg inledningsvis efter morgonens oväntade räntebesked från Bank of England där man beslutade att sänka styrräntan 50 punkter. Under eftermiddagen har dock FTSE100-index tappat och ligger på minus, däremot märks uppgångar i Paris och Frankfurt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco