Stordalens nya hotellplaner i Köpenhamn

Hotellmagnaten Petter Stordalen har fått mersmak på posthotell. Stordalen ska göra om det gamla postkontoret vid centralstationen i Köpenhamn till ett hotell, det avslöjar Nordic Choice Hotels. Förvandlingen påminner om den hotelkedjan gjorde av det gamla posthuset i centrala Göteborg.

Lokalerna om 25.000 kvardratmeter i det gamla posthuset i Köpenhamn är tänkt att rymma 380 rum. Hotellet ska också inkludera konferens, gym och fem restauranger och barer. Kvalitetsmedvetna affärsresenärer och turister sägs vara målgruppen.

LÄS MER: Scandic: Stordalen är desperatDen norska hotellmagnaten Petter Stordalen har lovat alla som är medlemmar i konkurrenternas lojalitetsprogram att få samma villkor hos hans egen Choice-kedja. “Desperat”, säger Svein Arild Steen-Mevold, Norge-chef på den börsnoterade hotellkedjan Scandic, till dn.no.

Nordic Choice Hotels som är grundat och ägs av Petter Stordalen väntas inviga det nya hotellet år 2020.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här