Sweco lyfter trots dubbelsänkning från Handelsbanken

Handelsbanken gör en dubbelsänkning av teknikkonsulten Sweco till sälj från köp. Riktkursen kapas till 105 kronor (208).
Swecos VD Åsa Bergman.
Swecos VD Åsa Bergman.
I analysen uppges det att Sweco inte längre motiveras en premievärdering på 50% gentemot branschkollegor. Bolaget har kunnat åtnjuta premien tack vare sin stadiga ägarstruktur kombinerat med god efterfrågan inom infrastruktur, organisk tillväxt och värdeskapande förvärv.

Men senaste rapporten visar att bolagets problem i Tyskland inte är lösta och fortsätter belasta resultatet. Enligt Handelsbanken skulle man inte förvånas över om det uppstår mer oväntade kostnader under kommande kvartal. Denna ökade osäkerhet får banken att sänka aktien med två steg.

Medan Handelsbanken intar en pessimistisk hållning har SEB och Carnegie båda valt att höja Sweco till köp från tidigare behåll. SEB:s riktkurs är på 151 kronor.

Swecos mer likvida B-aktie stiger 1,6% till 138,90 kronor på måndagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets