Tapestry förvärvar Versace och Michael Cors-ägaren i miljardaffär

Lyxmodebolaget Tapestry förvärvar Capri Holding, som äger Versace, Michael Kors och Jimmy Choo, för 57 dollar per aktie.
Tapestry förvärvar Versace och Michael Cors-ägaren i miljardaffär - Jimmy_Choo
Foto: Capri Holding

Affären ger Capri en värdering på cirka 8,5 miljarder dollar och förvärvet är ett av de största i modebranschen de senaste åren.

Tapestry står bakom varumärken som Coach och Kate Spade och det kombinerade företaget har en global årlig försäljning på över 12 miljarder dollar med närvaro i över 75 länder. Under senaste räkenskapsåret var det justerade rörelseresultatet nära 2 miljarder dollar för verksamheterna.

Branschen spår att förvärvet kan ge Tapestry större inflytande på lyxmarknaden för att ta sig an de europeiska kraftpaketen LVMH och Kering, som äger lyxmärken som Louis Vuitton, Tiffany’s och Gucci.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.