Trelleborg köper CGS Holding

Verkstadsbolaget Trelleborg har tecknat avtal om att förvärva CGS Holding, ett privatägt företag inom lantbruks- och specialdäck samt specialutvecklade polymerlösningar. Detta enligt ett pressmeddelande.

Den totala kontanta köpeskillingen uppgår till cirka 10,9 miljarder kronor på kontant- och skuldfri basis.

CGS har sitt säte i Tjeckien och hade en omsättning på cirka 5,6 miljarder kronor med en rörelsemarginal på 16 procent i den rullande 12-månadersperioden som slutade den 30 juni 2015.

Genomförandet av affären förutsätter godkännande av berörda myndigheter, och förväntas vara slutförd under det första halvåret 2016.

Enligt Trelleborgs preliminära bedömning förväntas kostnadssynergierna uppgå till över 300 miljoner årligen jämfört med 2015, gradvis realiserade över tre år.

Förvärvet kommer att finansieras genom bekräftade bankfaciliteter. Trelleborgs skuldsättningsgrad kommer initialt att ligga strax över 3 gånger nettoskuld/ebitda på proformabasis, vilket är högre än Trelleborgs långsiktiga målsättning. Avsikten är att under de närmaste 12-18 månaderna återgå till en liknande nivå som före förvärvet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.