Trump: Tullarna höjs avsevärt vid uteblivet avtal

Om det inte blir ett avtal mellan USA och Kina kommer tullarna höjas avsevärt. Det sade USA:s president, Donald Trump, vid frågestunden på anförandet vid Economic Club of New York.

Trump fortsatte med att betona att USA inte kan fortsätta sin relation med Kina som den varit historiskt och att Kina med stor säkerhet ångrar att man dragit sig tillbaka från att sluta ett avtal i våras.

På frågan hur Trump arbetade för att minska risken i handels- och klimatpolitiken svarade han att han på många sätt anser sig vara en klimataktivist.

“För mig, är det ren luft och kristallklart, rent vatten… Vi har den renaste luften vi någonsin haft i vårt land”, sade han om klimatet.

Han riktade även kritik mot Kina och Indien som Trump menar inte gör någonting för att städa upp sina föroreningar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här