Uppåt på Asienbörserna

Börserna i regionen har stigit under natten och morgon svensk tid. Kraftiga uppgångar i USA på onsdagskvällen, samt det stödpaket om 50 miljarder dollar som internationella valutafonden, IMF, lanserade på onsdagskvällen gav stöd till utvecklingen.
Uppåt på Asienbörserna - pil-asien-upp-affarsvarlden-700_binary_6853001.png

De kinesiska börserna stod för de största uppgångarna där Hongkong och Shanghai var upp 1,9 respektive 1,7 procent vid klockan 7.30.

Bland individuella aktier var investmentbolaget WH Holdings, som investerar i bolag inom köttproduktion, upp 5 procent på Hongkongbörsen. Teknikbolaget AAC var samtidigt upp närmare 5 procent. I Shanghai steg kraftbolaget China XD Electric 10 procent.

Gårdagens uppgångar på New York-börserna fick bränsle från bland annat att kongressens enande om ett stödpaket på 7,8 miljarder dollar för att hantera utbrottet av coronaviruset, samt Joe Bidens framgångar i Demokraternas primärval under tisdagen hamnade också i fokus. Joe Biden anses av marknaden vara mer vänligt sinnad företagande och en bättre kandidat för den ekonomiska utvecklingen i jämförelse med den demokratiska konkurrenten Joe Biden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.