Uppåt på börsen

Stockholmsbörsen avancerade på torsdagen med stöd av en nedtrappning i handelskonflikten mellan USA och Kina i takt med att den kinesiska yuanen stabiliserades gentemot dollarn.

H&M går i täten för uppgången, drygt 2 procent högre, medan Securitas går mot strömmen efter att ha fått en riktkurssänkning.

Strax efter klockan 12 var storbolagsindexet OMXS30 upp 1,2 procent till nivån 1.546. Aktier för 3,6 miljarder kronor hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen.

Biogaia ökade omsättningen med 10 procent i det andra kvartalet och resultatet ökade i ungefär samma takt. Aktien belönades med en uppgång på nästan 8 procent.

Medicinteknikbolaget Bactiguards rapport för det andra kvartalet visade på en klart lägre försäljning än motsvarande kvartal för ett år sedan och förlusten på sista raden ökade. Aktien föll med knappt 9 procent.

Oljebolaget Shamaran Petroleum vände till förlust i det andra kvartalet 2019. Samtidigt vidhöll bolaget sin prognos om en daglig produktion på 30.000-35.000 fat per dag under 2019. Aktien var ned 5,6 procent.

Securitas har fått se sin riktkurs sänkt till 140 kronor från tidigare 145 kronor av JP Morgan. Rekommendationen om undervikt upprepades. Aktien vek ned 0,2 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här