Vänteläge i kursvinnaren

ANALYS Friluftskoncernen fortsätter att uppvisa stabil tillväxt kombinerat med fin lönsamhet. Men efter förra månadens kursrusning är aktien fullvärderad.
Vänteläge i kursvinnaren - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png

VÄNTA Friluftskoncernen Fenix Outdoor, kanske främst känd som ägare av varumärket Fjällräven, fick sig ett rejält uppsving när Handelsbanken inledde bevakning av aktien med en tydlig köprekommendation förra månaden. Riktkursen sattes till 1 100 kronor – en bra bit från den dåvarande kursen kring 920 kronor. Som väntat satte aktien av i raketfart. Aktien var upp 28 procent i december, men har sedan dess fallit tillbaka till nivåer kring 1 050 kronor.

Fenix Outdoor har klarat sig relativt bra i stålbadet bland börsens detaljhandlare. Bolaget har haft en god tillväxt, i genomsnitt runt 12 procent (inkluderat förvärv) de senaste tre åren, samtidigt som den genomsnittliga rörelsemarginalen legat strax över 12 procent. Aktien är upp 40 procent under motsvarande period, vilket kan ställas mot den norska sporthandlaren XXL eller e-handlaren Sportamore, som är ned 85 respektive 50 procent. Fenix Outdoors tydliga friluftsnisch och kvalitetsfokus verkar vara ett framgångsrecept, både på och utanför börsen.

Trots den fina bolagshistoriken väntar vi  med köp – efter kursrusningen ter ser sig aktien fullvärderad. När bolaget kan visa resultat från det pågående omstruktureringsarbetet är aktien intressant igen.

Detta är en nedkortad version av aktierådet Kursvinnaren tar en paus.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco