Kursvinnaren tar en paus

Friluftskoncernen Fenix Outdoor fortsätter att uppvisa stabil tillväxt kombinerat med fin lönsamhet. Men efter förra månadens kursrusning är aktien fullvärderad.

VÄNTA Börsen är en spännande plats. Vem kunde ha anat att den något bortglömda Fenix Outdoor-aktien skulle bli en av decembers börsvinnare? Friluftskoncernen, som kanske främst är känd som ägare av varumärket Fjällräven, fick sig ett rejält uppsving när Handelsbanken inledde bevakning av aktien med en tydlig köprekommendation. Riktkursen sattes till 1 100 kronor – en bra bit från den dåvarande kursen kring 920 kronor. Som väntat satte aktien av i raketfart. Aktien var upp 28 procent i december, men har sedan dess fallit tillbaka till nivåer kring 1 050 kronor.

Kursrusningen ger anledning att titta närmare på aktien. Senast Affärsvärlden analyserade bolaget var för fyra år sedan, i nummer 4/2016. Fenix Outdoor red då på den ihållande friluftstrenden, och koncernen redovisade en dubbelsiffrig tillväxt i kombination med en god lönsamhet. Fenix Outdoor hade precis varit ute på en gedigen förvärvsresa, och Affärsvärlden förutspådde att bolaget då laddade om för ett mellanår med mycket fokus på bolagsintegration. Rådet blev därför att vänta med köp i aktien.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här