Vinstlyft för Arcam

Arcam redovisar ett resultat efter finansnetto på 16 miljoner kronor (0,2) för det tredje kvartalet 2014.

Rörelseresultatet var 10 miljoner kronor (0,6).

I rörelseresultatet ingår jämförelsestörande kostnader om cirka 3 miljoner kronor (0).

Nettoresultatet uppgick till 38 miljoner kronor (0,2), motsvarade 2,07 kronor per aktie (0,01).

I nettoresultatet ingår, förutom ovanstående jämförelsestörande kostnader, även aktiverade förlustavdrag om cirka +23 miljoner kronor.

Omsättningen var 91 miljoner kronor (40).

Orderingången uppgick till 5 system (4). 9 EBM-system (5) levererades under perioden.

Arcams kassaflöde från den löpande verksamheten var negativt, -20 miljoner kronor (-14). Detta till följd av att förändring av rörelsekapitalet var -35 miljoner (-16). Före förändring av rörelsekapital var den löpande verksamhetens kassaflöde +15 miljoner (+2,5).

Kassaflödet från investeringsverksamheten var -78 miljoner kronor (-1,1), till följd av förvärv och avyttringar för -76 miljoner (0).

De likvida medlen vid periodens slut var 281 miljoner kronor (154), där 5,0 miljoner (6,0) avser medel som Arcam disponerar för de två FP7-program (sjunde ramprogrammet) man bedriver.

Arcams långfristiga skulder var samtidigt 66 miljoner kronor (0). Koncernen har ingen bankfinansiering.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.