Virusoron ger breda börsnedgångar i Asien

Asienbörserna föll på bred front i fredagens handel på ökad oro för spridningen av coronaviruset och i en fortsättning på torsdagens kursras i USA.
Virusoron ger breda börsnedgångar i Asien - asien-pil-tokyo-ned-700_binary_6969129.jpg

Flera av de ledande börsindexen sjönk runt 3 procent eller mer i Asien. Tokyobörsens Nikkei 225-index slutade på -3,7 procent, vilket ändå var en återhämtning från ännu lägre nivåer tidigare under handeln.

I Japan publicerades en del statistik under natten men siffrorna kom i skymundan av oron kring coronaviruset.

I Sydkorea har 256 nya fall bekräftats och totalen når därmed 2.022. I Japan har beslut fattats om att stänga skolor för att begränsa spridningen av viruset.

I Kina, där spridningstakten har avtagit, rapporterades 327 bekräftade fall och 44 dödsfall. Buss-, tunnelbane- och taxitrafik att återstartas i områden med en lägre coronavirusrisk, enligt kinesiska transportdepartementet.

Under natten mot fredagen rapporterade Nigeria sitt första fall av viruset, också det första fallet i Afrika söder om Sahara.

På Wall Street tilltog börsraset under torsdagskvällen och de ledande börsindexen stängde på minus 4,4-4,6 procent. USA-terminerna visade, på morgonen svensk tid, på fortsatta börsnedgångar inför fredagens handelsstart.

På råvarumarknaden har oljepriserna fortsatt ned på fredagen. Nordsjöoljan var ned nära 3 procent till strax över 50 dollar fatet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.