Vitec tar in 800 miljoner i riktad nyemission

Programvarubolaget Vitec Software genomför en riktad nyemission av 2,2 miljoner B-aktier till kursen 379 kronor per aktie.
Vitec Analys
Vitecs VD Olle Backman. Foto: Vitec

Det innebär en rabatt om cirka 9% mot gårdagens stängningskurs och 2% jämfört med den volymviktade betalkursen under den senaste månaden.

Vitec får därmed in 833,8 miljoner kronor före transaktionskostnader, enligt ett pressmeddelande.

Aktierna tilldelades svenska och internationella professionella och institutionella investerare och var övertecknad. Nettolikviden ska användas för att fortsätta bolagets etablerade och redan kommunicerade tillväxtstrategi med förvärv av och investeringar i företag, verksamheter, produkträttigheter eller andra tillgångar som kompletterar verksamheten.

”Med de medel som nyemissionen tillför får bolaget ytterligare beredskap och flexibilitet att kunna utnyttja attraktiva förvärvsmöjligheter som kan uppkomma med kort varsel i den rådande volatila marknadsmiljön”, skriver Vitec.

Nyemissionen innebär en utspädning om cirka 5,9% av aktierna och 3,4% av rösterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.