Volvo Cars globala försäljning minskade i juli

Biltillverkaren Volvo Cars globala försäljning minskade på årsbasis med 8,7 % till 56 883 bilar i juli. Det framgår av ett pressmeddelande.
Volvo Cars VD Håkan Samuelsson.
Volvo Cars VD Håkan Samuelsson.
Den minskade försäljningen härleds främst till en svagare utveckling i Europa, där försäljningen föll med 22 % under månaden. Vidare hade den globala bristen på komponenter en negativ påverkan, samtidigt som jämförelsetalen från juli 2020 var ovanligt höga.

Under årets första sju månader sålde Volvo Cars 347 640 bilar, en ökning med 31,7 % jämfört med samma period föregående år.

Volvos Recharge-modeller fortsatte sälja starkt och stod för 25,5 % av de totala antalet sålda bilarna under månaden. I Europa var andelen ännu större då Recharge-modellerna stod för över 43 % av samtliga sålda bilar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco