ABB-konkurrent mot strömmen på Asienbörserna

Det var överlag nedåt på de asiatiska börserna på fredagen, men ABB:s konkurrent inom robotområdet gick mot strömmen efter en höjd rekommendation.
ABB-konkurrent mot strömmen på Asienbörserna - asien-pil-tokyo-ned-700_binary_6969129.jpg

Vinsterna i kinesiska industriföretag sjönk 1,7 procent under januari-augusti, och med 2 procent i augusti, jämfört med samma månader föregående år.

National Australia Bank framhåller i en analys att detta pekar på motvind från handelsstriden med USA, med minskad lönsamhet inom viktiga exportindustrier.

I Hongkong var Hang Seng-indexet ner 0,3 procent med olje- och fastighetsbolag i botten. Oljebolaget China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) och China Shenhua Energy backade omkring 1,6-1,8 procent vardera. Medan Volvos systerföretag Geely Automobile Holding gick i motsatt riktning och steg 3,6 procent.

I Tokyo backade Nikkei225 på fredagen efter att på torsdagen ha utvecklats positivt i spåren av det handelsavtal som tecknades mellan USA och Japan.

Bland individuella aktier tyngde samhällsnyttiga bolag (utility) och bolag inom finanssektorn. Kansai Electric Power var ner 4,5 procent och Chiba Bank sjönk 4,5 procent.

Fanuc, som är en konkurrent till ABB inom robotar och automation, gick mot strömmen och steg 1,8 procent efter att Goldman Sachs höjt riktkursen till köp från Neutral, rapporterade Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.