Affärsvärldens stipendiat: ”Som en musikfestival för journalister”

Max Jedeur-Palmgren är frilansjournalist och en av Affärsvärldens stipendiater 2018. Det resulterade i intressanta möten och flera nya insikter.
Affärsvärldens stipendiat: ”Som en musikfestival för journalister” - Max-Palmgren_binary_6951566.jpg

Vad gjorde du för pengarna?
– Jag drog till Florida och dess på tok för AC-kylda konferensrum för att delta i det årliga evenemanget IRE-conference (Investigative Reporters & Editors).


Hur var det?

– Som en musikfestival för journalister med 150 olika panelsamtal och workshops på tre dagar. Som svenska Gräv i kvadrat.

Vilka lärdomar tog du med dig?
– Att skaffa fler visitkort är väl min omedelbara lärdom. Amerikanarna är ju galna i sånt. Ett mer seriöst svar är att jag bär med mig den varma känslan av generositet i den internationella journalistskåren. Det finns så mycket kunnande där ute som är enkelt tillgängligt om man bara söker upp det.


Hur kan du ha nytta av det i ditt jobb?

– Det är inspirerande att sitta och lyssna på panelsamtal med journalisterna som gjorde några av världens största avslöjande under det gångna året, men mest praktisk nytta fick jag nog av de avancerade workshops jag deltog i. I saker som databashantering och hemsideskrapning fanns det många kunskapsluckor att fylla.

Vad betydde stipendiet för dig?
– Att jag överhuvudtaget kunde åka. Som de flesta frilansare nog känner igen sig i är det svårt att investera pengar och tid i något så långsiktigt som kompetensutveckling.

 

Sök stipendium du med. I år delar Affärsvärlden dessutom ut ett stipendium på 200 000 kronor till någon som vill skriva en bok med relevans för svenskt näringsliv och ekonomi. Läs mer här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.