Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Affärsvärldens stipendiat: "Som en musikfestival för journalister"

2019-03-14 12:38
Foto: Max Palmgren

Max Jedeur-Palmgren är frilansjournalist och en av Affärsvärldens stipendiater 2018. Det resulterade i intressanta möten och flera nya insikter.

Vad gjorde du för pengarna?
– Jag drog till Florida och dess på tok för AC-kylda konferensrum för att delta i det årliga evenemanget IRE-conference (Investigative Reporters & Editors).


Hur var det?

– Som en musikfestival för journalister med 150 olika panelsamtal och workshops på tre dagar. Som svenska Gräv i kvadrat.


Vilka lärdomar tog du med dig?
– Att skaffa fler visitkort är väl min omedelbara lärdom. Amerikanarna är ju galna i sånt. Ett mer seriöst svar är att jag bär med mig den varma känslan av generositet i den internationella journalistskåren. Det finns så mycket kunnande där ute som är enkelt tillgängligt om man bara söker upp det.


Hur kan du ha nytta av det i ditt jobb?

– Det är inspirerande att sitta och lyssna på panelsamtal med journalisterna som gjorde några av världens största avslöjande under det gångna året, men mest praktisk nytta fick jag nog av de avancerade workshops jag deltog i. I saker som databashantering och hemsideskrapning fanns det många kunskapsluckor att fylla.

Vad betydde stipendiet för dig?
– Att jag överhuvudtaget kunde åka. Som de flesta frilansare nog känner igen sig i är det svårt att investera pengar och tid i något så långsiktigt som kompetensutveckling.

 

Sök stipendium du med. I år delar Affärsvärlden dessutom ut ett stipendium på 200 000 kronor till någon som vill skriva en bok med relevans för svenskt näringsliv och ekonomi. Läs mer här.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom