Emissionsguiden inleder bevakning av Real Hearts nyemission

Medicinteknikbolaget Scandinavian Real Heart har beslutat om en företrädesemission om 48,5 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Real Hearts nyemission - Realheart
Medicinteknikbolaget Scandinavian Real Heart har beslutat om en företrädesemission om 48,5 Mkr.

Scandinavian Real Heart har beslutat att ta in 48,5 Mkr genom en företrädesemission av units. Pengarna från emissionen är i huvudsak öronmärkta för prekliniska studier.

Teckningskursen är satt till 0,50 kr per unit, motsvarande 0,25 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 42,2% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 2 aktier innehåller varje unit även 1 teckningsoption av serie TO3.

Emissionen är säkrad till 50% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 600 Tkr (1,2% av emissionen) och det framgår inte vilka som ingått dessa. Det framgår inte heller vilka parter som ingått garantiåtagandena om 23,7 Mkr (48,8% av emissionen). Till garanterna utgår en ersättning om 15% på det garanterade beloppet, alternativt 20% om ersättningen tas ut i form av units.

Största ägaren European Innovation Council (äger 18,87% av Real Heart) är positiva till att delta i emissionen, men kan på grund av sitt regelverk inte ingå ett teckningsåtagande. De får inte heller kliva över 20% av ägandet. Det innebär att de maximalt kan teckna för 1,13% av emissionen, motsvarande 550 Tkr. En summa som såklart inte påverkar emissionen i någon större utsträckning.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 14,3%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.