Alcoa överraskar positivt

Den amerikanska aluminiumtillverkarens justerade resultat för årets första kvartal kom in över förväntan.

Alcoa redovisar ett justerat resultat för kvarvarande verksamhet om 0,28 dollar (0,09) för det första kvartalet 2015. Analytikerna hade räknat med 0,26 dollar per aktie, enligt Zacks.

Intäkterna uppgick till 5,8 miljarder dollar (5,5). De väntade intäkterna låg på 5,9 miljarder dollar.

Alcoa lämnade prognoser för efterfrågan på sina slutmarknader i rapporten för det första kvartalet.

Bolaget spår att den nordamerikanska lastbilsmarknaden fortsätter gå positivt under 2015 och att produktionstillväxten blir 6-8 procent under året. Den tidigare prognosen i rapporten för det fjärde kvartalet 2014 var 3-7 procents tillväxt.

Personbilsproduktionen väntas växa 2-4 procent globalt och aerospace-försäljningen väntas stiga med 9-10 procent på årsbasis. Förpackningar väntas växa med 2-3 procent och den globala byggmarknaden väntas växa med 5-7 procent. Dessa prognoser är upprepningar från den förra rapporten.

Den totala efterfrågan på aluminium väntas öka 7 procent under 2015. Alcoas bedömning av tillväxten under 2014 revideras upp till 9 procent från tidigare 7 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets