Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Analytiker tror på fortsatt köpläge i Catena Media

2020-02-21 13:57
Foto: Chris Cross/TT

Catena Medias operativa utveckling bådar gott för det innevarande kvartalet menar två analytiker. Den hårt pressade aktiekursen fortsätter att klättra på fredagen efter torsdagens rapport för det fjärde kvartalet 2019.

"Medan det fjärde kvartalet var stökigt till följd av engångsposter, anser vi att den underliggande trenden var positiv", skriver Nordea Markets i en kommentar efter rapporten och upprepar köp till riktkursen 75 kronor.

Banken pekar på att underliggande ebitda ökade för det andra kvartalet i rad samt att januari har startat med 9 procent högre intäkter som två positiva tecken för det första kvartalet.

Kepler Cheuvreux är inne på samma linje som kollegorna på Nordea gällande den underliggande utvecklingen. Kepler intar dock en något försiktig hållning till tillväxtutsikterna, som enligt bolagets nya finansiella mål satts till tvåsiffrig organisk tillväxt på lång sikt. Något som enligt vd Per Hellberg måste till för att målsättningen om att sänka skuldsättningskvoten mätt som ebitda-resultatet i förhållande till de räntebärande skulderna från dagens 3,46 till 1,75 gånger.

Dagens industris analytiker Richard Bråse är dock inte lika positiv till bolaget rapport.

"Enligt Catena Media var kassagenereringen på topp, men det beror på att man jämför det löpande kassaflödet mot rapporterad ebitda", skrev han i en kommentar till rapporten på torsdagen och pekar på att bolaget kassagenerering var den lägsta sedan 2016 efter avdrag för hyresbetalningar mot det annars föredragna justerade ebitda-måttet.

Catena Media aktie inledde rapportdagen med en nedgång men vände upp under torsdagen och stängde drygt 7 procent upp. På fredagen har aktien fortsatt uppåt 6,6 procent efter en dryg halvtimmes handel till 33 kronor.

Såväl Nordea som Kepler Cheuvreux behåller sina köprekommendationer. Nordea behåller riktkursen 75 kronor, medan Kepler Chuvreux har justerat ner sin riktkurs till 69 kronor (77). Det innebär en uppsida på 110 respektive 130 procent i affiliatebolaget enligt de två analyshusen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom