Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Anette Frumerie går från Besqab till Rikshem

2019-12-04 13:20

Anette Frumerie säger upp sin anställning som vd för Besqab för att istället bli vd för Rikshem.

Anette Frumerie tillträder som vd för Rikshem senast den 4 juni 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hon har 25 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och har bland annat arbetat på Skanska och JM. Hon rekryterades som vd för Besqab 2012.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Anette Frumerie. Hon är en person med mycket energi, målinriktad och med ett tydligt affärsdriv. Kombinerat med sin långa erfarenhet av ledande roller inom bygg- och fastighetsbranschen har hon precis den erfarenhet och kompetens som Rikshem behöver när bolaget nu lägger mer fokus på ökad affärsutveckling som att utveckla fastighetsbeståndet och öka nyproduktionstakten, säger Bo Magnusson, styrelseordförande Rikshem, i pressmeddelandet.

Anette Frumerie kommer att fortsätta i sin nuvarande roll på Besqab under uppsägningstiden om maximalt 6 månader.

– Anette har mycket framgångsrikt drivit företagets finansiella och operativa utmaningar och konsekvent levererat ett starkt resultat. Idag är Besqab ett annat bolag än vad det var för sju år sedan när Anette tog över. Besqab står nu väl rustat för att fortsätta växa verksamheten och öka antalet byggstarter, säger Olle Nordström, styrelseordförande i Besqab, i ett pressmeddelande.

Arbetet med att rekrytera en efterträdare till Anette Frumerie på Besqab påbörjas omgående.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom