Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Autotech-bolag vinstvarnar

2019-11-18 15:24
Foto: 1Apix / Alamy/All over press

First North-listade Diadrom, ett produkt- och specialistkonsultbolag inom diagnostik av Autotech, vinstvarnar för det fjärde kvartalet 2019.

Diadrom bedömer att bolaget med stor sannolikhet kommer att redovisa ett lägre resultat under fjärde kvartalet 2019 jämfört med motsvarande period 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ledingen bedömer att rörelseresultatet för det fjärde kvartalet kommer att uppgå till mellan 1,1 och 1,7 miljoner kronor, jämfört med 3,1 miljoner kronor motsvarande kvartal året innan.

"Vi bedömer dock att resultatnedgången i fjärde kvartalet är tillfällig och att resultatet för helåret 2019 kommer att överstiga resultatet för helåret 2018", skriver Diadrom.

Det lägre resultatet förklaras enligt bolaget framförallt av lägre intäkter på grund av en ogynnsam mix av avslutade projekt och nyrekryteringar som leder till lägre beläggningsgrad än planerat under kvartalet.

Alla siffror är preliminära och kommer att fastställas i Diadroms bokslutskommuniké för 2019 som enligt plan ska publiceras den 21 februari 2020.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom