Blandat på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklades lite blandat på onsdagen.
Blandat på Asienbörserna - asien-japan-bors-marknad-700_binary_6969493.jpg

Tokyobörsen tog intryck av börsuppgångar i USA dagen före och avancerade över 1 procent medan börserna i Fastlandskina låg på lätt minus på morgonen svensk tid.

Kina har hotat med vedergällningar mot USA om amerikanska politiker röstar för åtgärder som stödjer ett mer självständigt Hongkong. Detta sedan det amerikanska representanthuset på tisdagen röstat för ett åtgärdspaket som stödjer den demokratifrämjande rörelsen i Hongkong.

Den politiska ledaren Carrie Lam i Hongkong lyckades under natten inte framföra ett helt tal i parlamentet på grund av protestrop från vissa politiker. I stället har hon under morgonen framfört sitt budskap via en videoinspelning, hon säger då bland annat att hon inte skulle tolerera självständighet för Hongkong.

Hang Seng-index i Hongkong låg på plus 0,3 procent.

Sydkoreanska marknadsräntor drog uppåt efter en väntad räntesänkning till 1,25 procent, från 1,50 procent. Kospi-index i Sydkorea noterades till plus 0,5 procent.

USA-börserna steg på tisdagen, de ledande börsindexen med 0,9-1,2 procent.

På råvarumarknaden syntes ganska små rörelser i oljan på onsdagsmorgonen och blandat bland råvarorna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.