Bolagsjätte i USA höjer minimilönerna

TJX, moderbolag till kedjorna TJ Maxx, Marshalls och HomeGoods, höjer sin minimilön för alla arbetare i USA till 9 dollar per timme. Bolaget följer därmed i spåren av Wal-Mart som aviserade en liknande höjning i förra veckan. Det skriver Wall Street Journal.

TJX planerar att 2016 höja timlönen för alla arbetare i USA som varit anställda i minst sex månader till 10 dollar per timme. TJX har 191.000 anställda, varav många arbetar färre än 40 timmar i veckan.

Wal-Mart aviserade i förra veckan att planerar att höja timlönen till minst 10 dollar nästa år. Det signalerar bättre tider på arbetsmarknaden och ökad konkurrens om låglöneanställda.

Den federala minimilönen i USA har legat på 7,25 dollar per timme sedan 2009.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets