Börsplus: Bra uppsida om tillväxten återvänder – köp

Probiotikabolaget Probi har ett par tuffa år bakom sig. 2020 har ledningen sagt att tillväxten ska återvända. Blir det realitet samtidigt som effektiviseringsprogrammet får effekt finns bra uppsida i aktien. Det skriver Börsplus i en analys på fredagen.

Probi ägs till 50 procent av det tyska ingrediensförteckning Symrise som 2014 försökte köpa hela Probi. Det innebär att Probi är ett dotterbolag och ingår i Symrise räkenskaper. Ett annat minus är att Probis ledning i princip inte äger några aktier alls.

”Vårt samlade intryck är dock att Probi efter ett par tuffa år verkar vara på rätt spår igen. Kortsiktigt finns såklart risker med allmän börsoro och coronaviruset. Men kanske kan detta bli något positivt för bolaget? Det finns nämligen kliniska studier som visar att probiotika har positiva effekter på immunförsvaret. De kan öka efterfrågan på bolagets produkter”, skriver analyshuset.

”För aktiens del hänger mycket på att tillväxten återvänder och marginalerna stärks. Risknivån är relativ hög men om aktien faller oväntat mycket kanske Symrise passar på att förvärva hela Probi. På de premisserna vågar vi oss på ett köpråd. Men alltså inte för den som har orolig mage”, skriver Börsplus i sin slutsats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets